Ronde van Vlaanderen straat

Voor wie dag en nacht de heldhaftige koers wilt beleven, is er de Ronde van Vlaanderenstraat. Tot leven gewekt door Toerisme Oost-Vlaanderen. Beleefd door talloze wielerliefhebbers die nooit genoeg krijgen van deze iconische Vlaamse wielerwedstrijd.

Hier wordt hulde gebracht aan de grootste atleten van de Ronde. Figuren die tot de verbeelding spreken, die op wilskracht én spierkracht monumentale prestaties neerzetten door de jaren heen. Hier fiets je door de rijke geschiedenis van Vlaanderens Mooiste. En word je zelf een deel van dit stukje Vlaams sporterfgoed.

Van straat naar monument 1,2 kilometer lang is de Ronde van Vlaanderenstraat in Kwaremont. 1.200 meter lang word je ondergedompeld in de koers.

Bekijk tien levensgrote portretten van helden die de tegenstand op een hoopje reden en zo op het hoogste schavotje van de Ronde belandden. Fiets over de kilometerlange erelijst die op het wegdek werd aangebracht. En bewonder de mozaïek waarin de 76 Rondewinnaars werden verwerkt. Die vind je terug aan het monument van Karel Van Wijnendale en is een emotioneel eerbetoon aan de iconen van de wielerwereld.

Routes bij deze bezienswaardigheid

 • Route van Vlaanderen

  Volledige dag

  Volledige dag in het spoor van het Ronde van Vlaanderen-peloton! Over rustige baantjes en mythische (wieler)heuvels.

 • Kwaremont route

  Halve dag

  Onze Topper voor een halve dag richting de regio rond Ronse en Vloesbergen

  Te drukke agenda voor een volledige dag karren? Vertoef een halve dag in het spoor van het Ronde van Vlaanderen-peloton!

 • Oldtimer Route

  Halve dag

  Weinig speurwerk, wel volop genieten van de oldtimer én van de mooie Vlaamse Ardennen.